Noutati

 

Interventie chirurgicala complexa, in premiera la Muntenia Hospital! Ligamentoplastie ortoscopica anatomica a ligamentului incrucisat anterior si meniscectomie subtotala interna: iata numele complet, dar si complicat, al operatiei chirurgicale efectuate de echipa medicala condusa dr. Andrei Ursache, medic primar ortopedie si traumatologie, din care au facut parte medicii specialisti ortopedie-traumatologie: dr. Dragoș Bahna, dr. Sebastian Culman, si dr. Florin Safta,

La capatul unei interventii care a durat peste 2 ore, echipa chirurgicala a reusit performanta de a reda unei tinere paciente posibilitatea de a se misca pe viitor fara durere. Succesul interventiei a marcat atat reusita unei colaborari intre profesionisti, cat si intre doua prestigioase institutii medicale, Muntenia Hospital si Centrul Medical Provita. Este doar una din colaborarile reusite intre cele clinici, de care beneficiaza pacientii din Arges, care nu mai sunt nevoiti sa se deplaseze in Bucuresti. 

1
2
3

Un rezultat deosebit, obtinut in conditiile in care statistica arata ca, pe durata unei spitalizari de patru zile, un pacient poate intra in contact cu pana la 50 de angajati ai aceluiasi spital, medici, asistenti, tehnicieni sau personal medical din alte categorii. In acest context, practica medicala presupune multe situatii in care informatia critica pentru sanatatea pacientului trebuie comunicata cu precizie intre cei implicati. Prin urmare, eficienta muncii in echipa este esentiala pentru a preveni probleme de natura sa afecteze siguranta pacientului, precum lipsa sau ambiguitatea informatiilor, instructiunile neclare sau trecerea cu vederea ale modificarilor starii de sanatate a celui aflat sub ingrijire medicala.

Spre deosebire de abordarea multi-disciplinară, în care fiecare membru al echipei este responsabil doar pentru activitățile legate de disciplina proprie și formulează obiective separate pentru pacient, abordarea inter-disciplinară coalizează un efort comun, din toate disciplinele implicate, spre binele pacientului. Acesta este tipul de abordare promovata atat in cadrul Muntenia Hospital, cat si in clinica Provita, iar lucrul în echipă este cheia succesului.

Obiectivul nostru la Muntenia Hospital este să oferim pacienților cea mai bună îngrijire, lucru posibil doar prin colaborarea interprofesională. Astfel, pacientul beneficiaza de o evaluare mult mai cuprinzatoare a starii sale de sanatate. În loc de persoane care ii ingrijesc cu schimbul, pacientul are, inca de la bun început, o echipa ce colaboreaza pentru a oferi rezultate durabile. Pe langa procedurile medicale propriu-zise, se ofera pacientului conditiile optime de recuperare. 

Dupa cum afirma dr. Dragos Bahna, medical curant al pacientei: „Operatia, desfasurata in conditii deosebite la Muntenia Hospital, reprezinta partea cea mai importanta a tratamentului in astfel de situatii, dar in recuperarea postoperatorie, rolul pacientului este esential. Pentru ca in final ceea ce urmarim este nu doar salvarea sanatatii pacientului, ci si oferirea unei vieti de calitate in continuare.”

4

silhouette men group

Movember este un eveniment anual global ce isi propune ca pe durata lunii Noiembrie (November) sa creasca gradul de constientizare a problemelor de sanatate masculine, in special a cancerului de prostata.

Cancerul de prostata este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer la barbati, situandu-se pe al doilea loc in randul bolilor canceroase care afecteaza populatia de sex masculin in Romania.

Prostata este o glanda mica, in forma de castana, situata in fata rectului si sub vezica urinara la barbati. Secreta lichidul seminal care participa la formarea spermei. Cancerul de prostata se dezvolta incet si este initial limitat la glanda prostatica, unde nu poate provoca vatamari grave. Cu toate acestea, in timp ce unele tipuri de cancer de prostata cresc lent si pot necesita un tratament minim sau chiar niciun tratament, alte tipuri sunt agresive si se pot raspandi rapid.

Cancerul de prostata nu produce semne sau simptome in stadiile incipiente. Atunci cand avanseaza, poate provoca semne si simptome, cum ar fi (nu neaparat toate simptomele):

 • Probleme urinare
 • Scaderea presiunii jetului de urina, pana la blocarea mictiunii
 • Sange in materialul seminal, sange in urina
 • Disconfort in zona pelviana
 • Durere osoasa
 • Disfunctie erectila

Detectat la timp – atunci cand este inca limitat la glanda prostatica – cancerul de prostata are sanse mari de tratament cu succes. Incepand cu varsta de 50 de ani, fiecare barbat trebuie sa-si faca un control urologic anual, iar cei cu istoric familial de cancer de prostata, trebuie sa inceapa aceste controale mai devreme, la varsta de 40 de ani. Pentru a diagnostica cancerul de prostata, medicul poate face un examen rectal precum si teste de sange pentru antigenul specific prostatic (PSA). Aceste teste sunt, de asemenea, utilizate in screening-ul cancerului de prostata, care urmaresc depistarea cancerului inainte de aparitia primelor simptome. Daca rezultatele sunt anormale, este posibil sa fie nevoie de mai multe teste, cum ar fi cele cu ultrasunete, RMN sau biopsie.

Examinarea rectala (DRE): In cadrul unui examen fizic, medicul introduce un deget lubrifiat in rect, partea din spate a prostatei putand fi palpata in acest mod. Rezultatele acestui examen sunt comparate cu notele despre examenele rectale anterioare ale pacientului. Examenul este de obicei scurt, iar cei mai multi considera ca este inconfortabil datorita presiunii utilizate pentru a examina in mod adecvat glanda prostatica. O dimensiunea anormala a prostatei sau noduli (zone dure in interiorul prostatei) pot indica cancer de prostata.

Testul de sange al antigenului specific prostatic (PSA): masoara nivelul unei proteine gasite in sange, produsa de glanda prostatica si care ajuta la pastrarea materialului seminal sub forma lichida. Testul PSA poate indica o probabilitate crescuta de aparitie a cancerului de prostata daca PSA este la un nivel crescut sau variaza semnificativ in timp, dar PSA nu ofera un diagnostic definitiv. Cancerul de prostata poate fi depistat si la pacientii cu un nivel normal de PSA, dar acest lucru se intampla foarte rar.

Biopsia prostatei: implica preluarea mai multor esantioane de tesut prostatic, din diferite zone ale acesteia, sub examen ecografic transrectal. Cancerul de prostata este diagnosticat definitiv numai prin diagnosticarea de celule canceroase in cel putin o proba prelevata din glanda prostatica.

Tratamentul depinde de stadiul cancerului, de varsta pacientului, de gradul de agresivitate al cancerului. Exista mai multe optiuni de tratament ce includ supravegherea activa, interventia chirurgicala (clasica, laparoscopica, robotica), extirpare brahiterapie, radioterapia, terapia hormonala si chimioterapia, sau o combinatie a acestora.

In Centrul de Urologie MUNTENIA HOSPITAL, dispunem de toate dotarile, pregatirea si experienta de specialitate necesare detectarii precoce si tratarii acestei boli, astfel incat viata pacientilor nostri sa nu fie pusa in pericol.

Echipa de specialisti a centrului nostru, formata din dr Petrică Florin, medic primar urologie, dr Băjean Flavius, medic primar urologie, dr. Marcu Doina medic primar urologie, va recomanda efectuarea periodica a unui control medical preventiv, iar in cazul observarii unor simptome, prezentarea la medic in cel mai scurt timp.

"DONEZ. SALVEZ." este sloganul sub care Muntenia Hospital va organiza o noua campanie de donare de sange. Evenimentul va avea loc luni, 29 octombrie 2018, intre orele 8:30 - 12:30, la sediul spitalului unde, la fel ca si in luna iunie, va beneficia de sustinerea Centrului de Transfuzie Sanguina Arges si al Arhiepiscopiei Argesului si Muscelului.

Medicii si personalul Centrului vor efectua operatiunile de recoltare a sangelui, in timp ce asistentii medicali ai spitalului Muntenia se vor ocupa de informare, pre- consultul initial si completarea chestionarelor de selectie. Printre donatori sunt asteptati alaturi de locuitorii din Pitesti si imprejurimi care au raspuns la apelul spitalului, preoti si enoriasi ai Arhiepiscopiei Argesului si Muscelului, alaturi de medicii, asistentele si restul personalului spitalului.

Nu trebuie sa fii medic pentru a salva vieti! Nu ai nevoie de niciun motiv special pentru a dona sange: este suficienta putina bunavointa. Este un sentiment minunat sa poti ajuta medicii sa salveze vieti, deoarece nu exista substitute perfecte pentru sangele uman.

De fiecare data cand donezi, poti ajuta pana la patru pacienti. Sangele donat este procesat in functie de nevoi, fiecare componenta a sa putand fi folosita pentru mai multe persoane sau scopuri. Anual, transfuziile de sange salveaza milioane de vieti, cresc longevitatea si calitatea vietii pacientilor cu boli grave si permit efectuarea unor proceduri medicale complexe. Sangele donat este folosit intr-o gama larga de situatii in care ne putem afla noi sau cei dragi noua: victima unui accident de circulatie, mama care trece printr-o nastere dificila, copilul aflat in chimioterapie pentru cancer, nou-nascutul prematur sau varstnicul suferind de anemie.

De fiecare data cand donezi sange: 

 • se stimuleaza productia de sange nou in corpul tau 
 • se reduce riscul aparitiei bolilor de inima, a bolilor de ficat si a cancerului 
 • se ard aproximativ 650 kcal. 
 • se accelereaza vindecarea ranilor 
 • se previne imbatranirea prematura

Dan Constantinescu, Directorul General al spitalului ne spune “De ziua internationala a donatorului de sange cand am organizat campania anterioara de donare in spitalul nostru, am fost primul care m-am inscris pe lista de donatori. Va pot spune nu doar ca nu am regretat, ci ca am castigat foarte mult din aceasta experienta. A fost o zi extraordinara alaturi de colegii mei si de locuitorii judetului, si nu se poate descrie sentimentul pe care il ai atunci cand stii ca un gest minor facut de tine inseamna totul pentru alti oameni si familiile lor, Va asteptam si in 29 octombrie alaturi de noi, sa ne bucuram impreuna ca putem ajuta si salva vieti".

Beneficiile oferite donatorilor de sange si conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca pot fi consultate aici

La fel ca în fiecare an, Muntenia Hospital se alătură campaniei mondiale de prevenție a cancerului de sân, într-o inițiativă susținută anual în luna Octombrie de către Organizația Mondială a Sănătății.

IMG 20180813 144203

Din păcate însă, cancerul nu ține cont de calendar. De aceea, preocuparea Spitalului Muntenia nu se oprește aici, ci este una permanentă, care acoperă durata întregului an. Spitalul vine în întâmpinarea pacientelor oferindu-le reduceri pe durata întregului an la pachetele de prevenție a cancerului de sân, ce includ analizele si investigațiile necesare astfel încât pacienta să se simtă confortabil, să știe ce are de făcut și să își creeze obiceiul sănătos de a se prezenta la controlul anual de prevenție a cancerului de sân.

Cu toate că astăzi maladia este vindecabilă în marea majoritate a cazurilor atunci când este depistată în faze incipiente, din nefericire statisticile mondiale ne arată că boala rămâne una din cauzele cele mai frecvente ale mortalității la femei. Mai mult, se constată că, an de an, incidența acestei maladii crește, studiile arătând că în curând 1 din 8 femei va dezvolta pe parcursul vieții o tumoră mamară malignă.

În acest tablou sumbru, România ocupă, din păcate, nedoritul loc întâi din Europa în statistica deceselor survenite în urma cancerului de sân. Situația are la origine faptul că femeile din țara noastră amână sistematic investigațiile preventive, până când este prea târziu. Iată de ce orice femeie, indiferent de starea de sănătate, ar trebui să acorde o atenție periodică și constantă măsurilor de prevenție a cancerului de sân. Aceste măsuri constau în efectuarea unui control medical de specialitate anual, care include la femeile sub 40 de ani și o ecografie de sân, iar la femeile peste 40 de ani o mamografie.

Medicii Muntenia Hospital pun în practică o abordare interdisciplinară, bazată pe asocierea între chirurgie și radiologie, ce permite depistarea cât mai timpurie a afecțiunilor oncologice ale sânului. Astfel, echipa chirurgicală este formată din dr. Bogdan Azamfire, medic primar chirurgie generală, și dr. Silvia Stângă, medic specialist chirurgie generală, în timp ce dr. Eugenia Dincă, medic primar radiologie și imagistică, și dr. Monica Stan, medic primar radiologie și imagistică, asigură componenta de radiologie.

IMG 20180813 144203

"Din păcate," ne spune dr. Bogdan Azamfire, "în cele peste 3000 intervenții chirurgicale oncologice pe care le-am efectuat la nivelul sânului, mult prea multe cazuri ajung la noi în stadii avansate. De aceea, munca noastră, a tuturor, inclusiv cea a chirurgilor, trebuie să fie permanentă și susținută nu doar pentru tratare, ci și în direcția prevenției. La fel ca și în cazul altor boli, depistat în faze incipiente, cancerul de sân îl putem vindeca, salvând nu doar viața, ci și calitatea vieții pacientei."

Pe lângă echipa medicală de excepție, Muntenia Hospital dispune și de toate dotările necesare pentru prevenția cancerului de sân, respectiv ecografie mamară, sonoelastografie, RMN de sân și examen computer tomografie.

În încheiere, Dan Constantinescu, directorul general al Muntenia Hospital, ne asigură că pacienții sunt în mâini bune: "Ne-am asumat în ultimul an, pe lângă tratamente, și misiunea de a deveni cunoscuți în regiune ca un centru ce militează pentru prevenție, în zona mai multor boli grave, cum e cancerul la sân despre care vorbim în această lună. Avem medici, avem dotări, vrem să-i facem pe oameni conștienți că prevenția crește calitatea vieții, și le scade în același timp costurile cu propria sănătate."

IMG 20180904 153719

 Pacientii Muntenia Hospital din Pitesti asigurati in sistemul public de sanatate, pot beneficia de interventii chirurgicale in regim de spitalizare continua, pentru specialitatile: chirurgie generala, urologie, ginecologie, chirurgie vasculara si ortopedie. Intregul cost al interventiei chirurgicale este decontat de Casa de Asigurari de Sanatate a judetului Arges (CASJ Arges), in limita plafonului disponibil, pacientii platind doar serviciile hoteliere cu grad crescut de confort.

Ne straduim permanent sa atragem cel mai bun personal medical, sa achizitionam cele mai performante echipamente si sa oferim tratamentele optime, totul in cele mai bune conditii. Indiferent de serviciile medicale de care au nevoie pacientii nostri,ii tratam pe toti cu profesionalism si toata consideratia . Ne-am dorit, si cred ca am reusit, ca Muntenia Hospital sa devina alegerea buna, alegerea sigura pentru oricine”, ne asigura Dan Constantinescu, directorul general al spitalului.

Interventiile chirurgicale sunt efectuate de specialisti de prestigiu, in conditiile oferite atat de asistenta unei echipe medicale complete, cat si de dotarea cu echipamente de ultima generatie:

Chirurgie generala

IMG 20180813 144203

Urologie

Ginecologie

Dr Chivu in operatie 10

Chirurgie vasculara

Ortopedie

O.R.L.

Merita mentionat si faptul ca medicii au o experienta deosebita in abordarile chirurgicale minim invazive, ceea ce le permite sa atinga un grad ZERO de infectii si sa diminueze riscul de complicatii, totul in conditiile reducerii semnificative a timpului de spitalizare si recuperare.

Dr Bajan Flavius 1

Aceste performante sunt posibile si datorita aparaturii medicale de ultima generatie care ofera, atat pacientilor cat si medicilor, cele mai sigure, rapide si complete posibilitati de investigatii si tratament, in sistem ambulatoriu, spitalizare de zi si spitalizare continua. Astfel, Muntenia Hospital dispune de laborator de analize medicale propriu, platou de radiologie si imagistica de inalta performanta, bloc operator de inalta siguranta medicala cu 2 sali de interventie echipate complet si 2 sali pentru mici interventii chirurgicale, precum si de aparatura chirurgicala de ultima generatie.

Iar pe langa personalul si dotarea medicala de exceptie, Muntenia Hospital nu a scapat din vedere nici confortul pe care il ofera pacientilor sai. Spitalul este situat in centrul orasului Pitesti, in apropierea de Expo-Parc, dispunand de spatii generoase de cazare in care atat pacientii cat si apartinatorii pot beneficia de conditii hoteliere exceptionale (“de 4 stele”).

Pentru a putea beneficia de serviciile Muntenia Hospital decontate prin CASJ, sunt necesare urmatoarele documente:

act de identitate bilet de trimitere de la medicul de familie sau de la medicul specialist care are contract cu CASJ Card asigurat CAS

Programarile se pot face online, sunand la Call Center 0248 948, sau la Receptia Muntenia Hospital

Acest site foloseşte cookie-uri si colecteaza date cu caracter personal. Consulta mai multe informatii aici.
Mai multe informatii Sunt de acord Nu sunt de acord